search

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

TO NEO SMART ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ













''Smarter than the rest'' είναι το σύνθημα της εταιρείας Shuanghuan, που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την China Motors. Αφορά το νέο smart, που όμως είναι...κινεζικό.

Το Noble, όπως ονομάζεται το κινεζικό smart έχει μήκος τρία μέτρα και βάρος 875 κιλά. Η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 170 χιλιόμετρα την ώρα Διαθέτει θέσεις για τέσσερις επιβάτες, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, οι χώροι για τους δύο ενήλικες μετατρέπονται σε χώρο αποσκευών. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του, περιλαμβάνονται επίσης ο τετρακύλινδρος 16βάλβιδος κινητήρας των 1.000 κυβικών, η εκπομπή εξαιρετικά χαμηλών ρύπων (156g/km), καθώς και η μικτή του κατανάλωση που δεν υπερβαίνει τα 4.5 lt/100 km.

Το κινεζικό smart διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Τη Flirt, τη Smile και την Plus. Η Flirt, που είναι και η βασική, περιλαμβάνει αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηχοσύστημα τεσσάρων ηχείων, θύρα USB, ABS, υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμό, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές με τηλεχειρισμό, MP3 player, σπορ καθίσματα εμπρός, κάθισμα οδηγού με έξι ρυθμίσεις και προβολείς ομίχλης. Στην ακριβώς επόμενη έκδοση, ο αγοραστής έχει στη διάθεσή του, πέραν των βασικών, ζάντες αλουμινίου και ηχοσύστημα MP4 με ευρεία οθόνη. Στην πλουσιότερη από τις τρεις εκδόσεις Plus, το smart είναι εξοπλισμένο με δισκόφρενα και στο πίσω άξονα και γυάλινη πανοραμική οροφή.

Η τιμή του smart στη βασικότερη έκδοση ξεκινά από 8.800 ευρώ, ενώ 9.880 ευρώ στοιχίζει το Smile και 11.880 το Plus. Ολα τα αυτοκίνητα της China Μotors εώς 1.600 κυβικά πωλούνται με τρία χρόνια εγγύηση μηχανής, χρώματος και σκουριάς, τρία χρόνια δωρεάν service και τρία χρόνια οδική βοήθεια.

Κωνσταντίνα Ζορμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια: