search

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Δωρεά- μαμούθ από τη Barbra Streisand


















Δωρεά- μαμούθ από τη Barbra Streisand

Πέντε εκατομμύρια δολάρια δώρισε η διάσημη ερμηνεύτρια Barbra Streisand στο νοσοκομείο Cedars-Sinai του Los Angeles.

Οπως έγινε γνωστό από την κλινική, τα χρήματα θα διατεθούν σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Μάλιστα, μετά τη γνωστοποίηση της δωρεάς, η μεγαλύτερη καρδιαγγειακή έρευνα, καθώς και το σχετικό καρδιολογικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες, θα φέρει πλέον και την επωνυμία της: ''Barbra Streisand Women's Cardiovascular Research and Education''.

Η χρηματοδότηση αυτή θα οδηγήσει στην επέκταση των ερευνών και των προσπαθειών που διεξάγει το κέντρο γύρω από τα καρδιαγγειακά προβλήματα των γυναικών.

"Οι γυναίκες πρέπει να ενημερωθούν περισσότερο και η ιατρική κοινότητα οφείλει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για κάτι τέτοιο'', δήλωσε η 65χρονη Streisand, σε γραπτή της ανακοίνωση. ''Επιπλέον, κάθε γυναίκα πρέπει πλέον να έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ασθένεια σχετίζεται με την καρδιά'', συμπλήρωσε στη δήλωσή της.

Τα τελευταία χρόνια η Streisand, που ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του '60, ασχολείται ενεργά με τις δωρεές και τις φιλανθρωπίες. Πασίγνωστη σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει στην κατοχή της δύο Οσκαρ, δεκάδες βραβεία Grammy, αλλά και τηλεοπτικά βραβεία Emmy.


Κωνσταντίνα Ζορμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια: