search

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Ποσο διαρκεί το σεξ?














Οι άνδρες ισχυρίζονται ότι για να ικανοποιηθεί το... έτερο φύλο δεν χρειάζονται ατέλειωτες ώρες. Ιδίως εάν το ζευγάρι δεν είναι και πολύ... νεαρό, η σεξουαλική πράξη δεν διαρκεί παραπάνω από ένα τέταρτο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, που διεξήγαγαν σεξολόγοι, η σεξουαλική πράξη ενός ζευγαριού άνω των 30 ετών διαρκεί από 3 εώς 13 λεπτά. Όλα τα στοιχεία θα δημοσιευθούν στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Journal of Sexual Medicine, με στόχο να αφυπνήσουν το αίσθημα των ανθρώπων σχετικά με την αντοχή. Που αποτελεί και το κλειδί για μια καλύτερη και πιο υγιή σεξουαλική ζωή.

Αν και σίγουρα αποτελεί πρωτότυπο συμπέρασμα, το σίγουρο είναι ότι προκάλεσε απορία, ως προς το πώς ακριβώς μπορεί να συμβεί. Ποιο ήταν αυτό; Το γεγονός ότι οι επιστήμονες χαρακτήρισαν ως εξαιρετικά σύντομη τη σεξουαλική επαφή, που διαρκεί από ένα εώς δύο λεπτά. Kαι αναρωτήθηκαν πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο ερευνητής Eric Corty δήλωσε ότι ευελπιστεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ατόμων που πιστεύουν ότι "το κάτι παραπάνω είναι καλύτερο και εάν θέλεις πραγματικά να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου, πρέπει να τον κάνεις να πιστέψει ότι θα διαρκέσει για πάντα".

Τα αποτελέσματα, αν και αποκαρδιωτικά, δεν αφορούν συγκεκριμένα σε χαρακτηριστικά ανδρών ή γυναικών, αλλά και στα δύο φύλα. Όλα, όμως, συγκλίνουν στο ότι και οι μεν και οι δε επιθυμούν να διαρκεί περισσότερο.

Ο Dr. Irwin Goldstein, εκδότης του Journal of Sexual Medicine, μίλησε για ένα πείραμα τεσσάρων εβδομάδων, που έγινε το 2005, σε δείγμα 1.500 ζευγαριών, από τα οποία βγήκε το συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος διάρκειας της σεξουαλικής τους επαφής ήταν 7,3 λεπτά. Μάλιστα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μαζί τους μέχρι και χρονόμετρο.

Είναι δύσκολο -ιδίως εάν ο άνδρας είναι μεγαλύτερης ηλικίας και η γυναίκα μικρή- η πράξη να διαρκέσει περισσότερο, δήλωσε η Marianne Brandon, κλινική ψυχολόγος και διευθύντρια του κέντρου Wellminds Wellbodies στην Annapolis του Maryland. "Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι στον πολιτισμό μας σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι στη σεξουαλική τους ζωή", δήλωσε η Brandon. "Η σεξουαλική ζωή των περισσοτέρων ανθρώπων δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο θέλουν να πιστεύουν οι άλλοι", συμπλήρωσε.

Βέβαια, μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο χρόνος της ερωτικής πράξης εξαρτάται κατά πολύ από από το έτερον ήμισυ.

Κωνσταντίνα Ζορμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια: