search

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

ΤΖΙΠ - ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ















Όλο και περισσότερα τζιπ - λιμουζίνες κάνουν την εμφάνισή τους σε χώρες της Ευρώπης. Τελευταίο παράδειγμα ένα τζιπ - λιμουζίνα που έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Ρώμης, τραβώντας όλα τα βλέμματα, αφού το μήκος του ξεπερνά τα 11 μέτρα.

Οι περισσότερες - αν όχι όλες οι - εταιρείες κατασκευής τέτοιων οχημάτων είναι Αμερικανικές. Πράγμα που αυτομάτως συνεπάγεται ότι το μέγεθος του τζιπ - λιμουζίνας είναι πολύ μεγαλύτερο, (συγκεκριμένα το μεγαλύτερο) από όλα τα αυτοκίνητα που έχουμε συνηθίσει. Έτσι, όχι μόνον θεωρείται τεράστιο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά αποτελεί και έναν πραγματικό εφιάλτη για τον οδηγό του, αφού όταν έλθει η ώρα να το παρκάρει, τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα.

Το τζιπ - λιμουζίνα διαθέτει χώρο φιλοξενίας για 14 άτομα. Είναι δηλαδή κάτι πολύ περισσότερο ακόμη και από μία μικρή γκαρσονιέρα. Όποιος πληρώσει για να το απολαύσει, θα έχει ανέσεις όπως οθόνες πλάσμα, καναπέδες, εντυπωσιακό φωτισμό, μενού για όλα τα γούστα, πίστα χορού, ακόμη και ενυδρείο.

Εάν, τέλος, επιθυμείτε να το αγοράσετε, θα πρέπει να πληρώσετε το λιγότερο 200.000 δολάρια, ενώ η τιμή ενοικίασής του στις Ευρωπαϊκές πόλεις με τα τωρινά δεδομένα, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ τη βραδιά.


Κωνσταντίνα Ζορμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια: