search

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

STRIPPER ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ













Η ταινία Juno είναι υποψήφια για τέσσερα βραβεία Oscar. Αυτό είναι λίγο- πολύ γνωστό. Αυτό που δεν είναι και τόσο ευρέως διαδεδομένο είναι ότι το σενάριο της ταινίας υπογράφει μία πρώην stripper.

H Diablo Cody, (που βρίσκεται στην 38η θέση της λίστας με τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους του Hollywood, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Entertainment Weekly), είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του νυχτερινού θεάματος στις ΗΠΑ, ως επαγγελματίας stripper. Μάλιστα, τις περιπέτειες που είχε όσα χρόνια εξασκούσε το εν λόγω επάγγελμα τις αποτύπωσε πριν από λίγους μήνες στο βιβλίο της με τίτλο "Candy Girl: A Year in the life of an unlikely Stripper".

Οι δραστηριότητές της στον χώρο της σόουμπιζ -και όχι μόνο- μόνον απαρατήρητες που δεν πέρασαν. Μέχρι που ήλθε η πρόταση συνεργασίας από τον Steven Spielberg. Το "United States of Tara" στάθηκε η αφορμή για εκείνη να ασχοληθεί με το σενάριο.

Το εγχείρημα πέτυχε και η Cody ενθουσιάστηκε και θέλησε να συνεχίσει. Έτσι αποφάσισε να κάνει ταινία την πραγματική ιστορία μιας καλής της φίλης, που μόλις στα 16 της μένει έγκυος, μετά από ένα απόγευμα στο σπίτι ενός συμμαθητή της. Η αρχική σκέψη της είναι να προχωρήσει σε άμβλωση. Στη συνέχεια, όμως, θα αλλάξει γνώμη και και θα αποφασίσει να φέρει στον κόσμο το παιδί και μετά να το δώσει για υιοθεσία.

Τη σκηνοθετική υπογραφή της κωμωδίας Juno φέρει ο Jason Reitman, ο οποίος έχει ήδη στο βιογραφικό του την επιτυχία του "Thank you for smoking".

Αναπάντεχα καλή, αφού μέχρι πρότινος θεωρείτο outsider, είναι υποψήφια για Oscar καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου και πρώτου γυναικείου ρόλου για την Ellen Page, η οποία μαζί με τον Michael Cera, τη Jennifer Garner, τον Jason Bateman και άλλους, συνθέτουν ένα εξαιρετικό καστ.


Κωνσταντίνα Ζορμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια: